Анонс на 13-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 13-ти кръг от Серия А

Верона - Киево
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 23.11.2013г.
Час: 19:00
Съдия: Марко Гуида

Хелас събра всички си 18 възможни точки от последните 6 домакинства и със сигурност ще иска да запази този изключителен рекорд. Освен всичко тимът може да помогне на Киево да стигне още по-близо до опасната зона в класирането.

Киево току замени своя треньор след като не успя да вземе победа в 8 поредни кръга. Победа на гости тук ще е сигурен знак за новото начало, но това със сигурност не е лесна задача.

Анреа Мандорлини разчита на пълен здрав състав и ще видим най-доброто за домакините. От другата страна имаме липса на контузените Бентиводжо и Клайтон, а Серхио Пелисие е наказан. Еугенио Корини, който замени Джузепе Санино начело на гостите, за трети път се намира в този отбор, веднъж и като играч.

Киево ще заложи на дефанзивна постройка и ще опита да създаде опасности от всички статични положения, които успее да спечели. Домакините ще контролират срещата със самочувствието от всичките си домакинства до момента, като вероятно ще достигнат до желана победа.

Прогноза: Верона - Киево 2:0

 

Наполи - Парма
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 23.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

В последния кръг Рома забави ход, но Наполи не успя да се възползва от това, след като Ювентус разби момчетата на Бенитес с 3:0. Тимът все още е близо до върха, но силата на Ювентус показа слабите места в състава.

След победа над Милан, Парма се изправи пред тежка програма, включила мачове на гости в Дженоа, Ювентус и Лацио. Сега в пътуване до "Сан Паоло" целта ще е да се избегне загубата, след като в следващия кръг идва удобен опонент в лицето на Болоня. 

Рафа Бенитес все още не може да разчита на титулярните си бекове в лицето на Хуан Сунига и Джандоменико Место. Обратно в състава обаче виждаме Мигел Бритос, който със сигурност ще започне, с оглед 180-те минути, които Федерико Фернандес изигра за Аржентина в почивката за национални срещи.

Гостите имат проблеми с отсъствието на Галопа, Окака, Паварини и Роси. Валтер Гарано пък може да получи почивка след срещите в квалификациите за Световната купа с Уругвай. На негово място фаворит е Афийе Акуа.

В идната седмица Наполи има жизненоважни срещи в Шампионска лига, така че насоките на Бенитес ще са този мач да бъде решен рано и да се търси пестенето на енергия. Мениджърът е известен с ротацията на играчите си, но опасността от загуба на точки може да го принуди да действа на сигурно.

Прогноза: Наполи - Парма 2:0

 

Сампдория - Лацио
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 24.11.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Сампдория загуби последните си 3 мача, два от които срещу новаци в Серия А. Този негативен поход от резултати накара борда да уволни Делио Роси и сега начело е Синиша Михайлович. Новият мениджър вероятно няма нужното време, за да промени достатъчно тима от последния кръг, така че целта тук ще е поне точката.

След победата над Каляри и точката на "Сан Сиро", Лацио загуби точки срещу Дженоа у дома и на гости на Парма. Очевидно този отбор страда от липса на постоянство. Владимир Петкович обаче е принуден да действа неизменно с липса на част ключови играчи. До момента той не успява да се справи с липсите, както правеше миналата година.

И двата отбора са далеч от поставените преди кампанията цели, но поне Лацио е далеч от опасната зона. Сампдория вероятно ще бъде подредена по типичния за настоящия сезон начин, а Михайлович ще гледа къде му е нужна промяна. 

Прогноза: Сампдория - Лацио 1:1

 

Сасуоло - Аталанта
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 24.11.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Валери

Сасуоло откри работещ стил на игра в последно време и се покачи извън опасната зона. Това стана с победа над Сампдория и равен с лидера Рома. Настроението е повишено и Еузебио Ди Франческо може да работи над детайлите в тима си без напрежение.

След 3 мача без загуба, Аталанта успя да победи Болоня с 2:1 и да се задържи в горната половина на таблицата, на 3 точки от 10-ата позиция. 

Домакините не могат да разчитат само на Емануеле Теранова в тази среща, но проблемите за Аталанта са големи. Аут са Скалони, Йепес, Раймонди, Джорджи, Лучини, Бонавентура и Ника. Така Джанпаоло Белини ще трябва да работи на десния бек, редом до Мишеле Канини и Гилермо Стендардо.

Сасуоло трябва да подходи правилно в тази среща и ще може да достигне до нова победа срещу един отбор с голяма липса в дефанзивния вал. Броят контузени ще заработи в полза на домакините, които трябва да са търпеливи и да използват скоростта си качествено.

Прогноза: Сасуоло - Аталанта 1:0

 

Торино - Катаня
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 24.11.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Дамиано Томази

Торино няма победа в последните 8 кръга, което се отрази в едно пропадане през таблицата до 3 точки над опасната зона. Това е перфектната възможност за връщане на пътя на победата, след като Катания няма спечелени точки на гости.

Катания се покачи над последното място с победа над Удинезе у дома, но подобно на сезоните преди този, тимът просто не може да печели точки на гости.

Джампиеро Вентура изглежда искаше да се върне към печелившото 4-2-4, но той работи в посока 4-3-3 с този отбор, ползвайки Церчи и Кадури около нападателя. За мястото на върха вероятно Имобиле ще бъде предпочетен пред Барето и Меджорини. За гостите Гонзало Бегрешио и Пауло Бариентос още са контузени, така че Макси Лопес ще започне на върха между Кастро и Кеко.

Торо трябва да преодолее лошата си форма и да се възползва от позицията си на фаворит в този мач. Катания не е убедителен гост, дори когато надиграва своя съперник. Неизменно този отбор прави грешки извън дома и губи мачовете си понякога по смешен начин.

Прогноза: Торино - Катания 2:1

 

Удинезе - Фиорентина
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 24.11.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Талиавенто

Удинезе се представя добре у дома, макар Рома и Интер да взеха победи от тук. Между тези две загуби обаче Удинезе взе точките в Сасуоло, но след това загуби от Катания. Гуидолин не успява да намери постоянството в своя отбор след старта на кампанията.

Фиорентина победи Милан у дома и след това взе точките от Сампдория. Възползвайки се от загубата на Наполи и знаейки, че Верона не може да задържи добрата си форма дълго време, "виола" може да се прицели в горните позиции на таблицата с по-малко напрежение.

Само Майкосуел и Матиас Ренеджи липсват за Франческо Гиудолин, но това няма да попречи да видим най-силната постройка за домакините с Ди Натале и Муриел в атака. Марио Гомес тренира отделен за гостите и бавно се връща към игра. Междувременно обаче Йоакин заема мястото му в атака, а Джузепе Роси оперира на върха.

Тези два отбора практикуват футбол със задържане на топката, но вероятно гостите ще надделеят в това начинание тук. Гуидолин със сигурност ще иска Муриел да помага в средата на терена и да създава числово предимство, а атаките по фланга ще са опасностите и пред двете врати.

Прогноза: Удинезе - Фиорентина 1:1

 

Рома - Каляри
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 25.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Доменико Чели

100%-товият рекорд на Рома от началото на кампанията бе нарушен по-рано този месец, но все още този отбор не е побеждаван в Серия А след 12 изминали кръга. В понеделник тима на Руди Гарсия домакинства на Каляри, който в момента се намира на 13-то място в таблицата. 

Гостите успяха да победят в Торино в последния кръг, но три кръга преди този мач бяха поредни загуби. 

Домакините не могат да разчитат на Франческо Тоти поради неговата травма в бедрото, като по последни информации той няма да се завърне в игра до средата на декември. Марко Бориело ще премине късен фитнес тест, а Федерико Балцарети ще започне, макар да се оплакваше от мускулна травма напоследък.

За гостите трансферната цел на Саутхемптън - Давиде Астори, ще започне в отбрана.

Прогноза: Рома - Каляри 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210