Погба може да пропусне Световното


Н. Гавазов

 Погба може да пропусне Световното

Нападателят на Ювентус и френския национален отбор Пол Погба може да пропусне Световното първенство в Катар, твърди Football Italia.

Според източника, Погба ще се консултира със специалист, за да вземе решение за лечението на контузията си в коляното, тъй като се опасява, че може да бъде принуден да пропусне Световното първенство през 2022 г. с Франция.

Играчът бе диагностициран със странична травма на менискуса на дясното коляно, след като получи изкълчване по време на тренировка в Лос Анджелис миналата седмица. Очакваше се той да бъде опериран в САЩ, но вместо това халфът отлетя обратно в Италия в сряда.

Това е така, защото има два възможни подхода към тази контузия и един от тях може да го накара да пропусне Световното първенство през 2022 г. в Катар. Един от вариантите е премахване на част от менискуса, което би изкарало Погба извън игра за 40-60 дни. Въпреки това, обикновено се смята, че е по-подходящ за по-млади играчи, тъй като може да повлияе на подвижността на коленете.

Друг вариант е да се използват шевове, но това може да наложи играчът да бъде извън строя за четири до пет месеца, принуждавайки го да пропусне Световното първенство през 2022 г.

Погба се завърна в Ювентус това лято. Преди това французинът вече е играл за торинския клуб. Припомняме, че Световното първенство в Катар ще се проведе от 21 ноември до 18 декември. Франция е действащ световен шампион.

  Сподели
392