Моуриньо: Серия А ми помогна да бъда по-добър треньор


Н. Гавазов

Моуриньо: Серия А ми помогна да бъда по-добър треньор

Жозе Моуриньо изрази своята благодарност за това, че получи признанието за най-добър треньор в Серия А. Както е известно, в понеделник вечер в Италия бяха раздадени „Футболните Оскари". Диего Милито бе определен за футболист номер 1 на Италия за миналия сезон, а наградата за най-добтр бранител бе поделена между Валтер Самуел от Интер и Джорджо Киелини от Ювентус.. Антонио Ди Натале бе определен за най-добър италиански футболист, а Хавиер Пасторе за най-добър млад играч.

Веднага след награждаването, Специалният бе включен директно в ефир и заяви, че щастлив от наградата, която е признание и за играчите на Интер.

„Съжалявам, че не мога да присъствам на награждаването, но полуфиналната среща срещу Севиля за Купата на Краля ме възпрепятства да дойда лично. Получаването на „Оскара" е чудесно за мен и няма как да не ме направи щастлив. Това е признание и за всички играчи на Интер. По-важното е, че признанието идва от редиците на моите опоненти. Но искам отново да благодаря на играчите на Интер, защото без тях щеше да е невъзможно да постигнем миналогодишните успехи. Искам да кажа, че италианското първенство е едно от най-трудните и красивите в света. Бил съм в Португалия, Англия, Италия и Испания, но именно Серия А ми помогна да бъда по-добър треньор", заяви Моуриньо.

 

  Сподели
105