Рамзи съгласува с Ювентус петгодишен договор


Н. Гавазов

Рамзи съгласува с Ювентус петгодишен договор

Полузащитникът на Арсенал Аарън Рамзи затвори въпроса с бъдещото, съгласувайки  Ювентус условията на петгодишен договор. Футболистът ще отиде в Торино в края на сезона като свободен агент.

В момента Рамзи е най-опитният играч от тима на Унай Емери. Аарън играе за "артилеристите"  след трансфера си  от Кардиф за 4,8 млн. паунда през 2008 г.

През това време уелсецът проведе 252 мача в Премиършип за Арсенал и вкара 52 гола. Заедно с "артилеристите" Аарън спечели три Купи на Англия, отбелязвайки победните голове  във финалите през 2014 и 2017 година.

Въпреки това, през септември, клубът от "Емирейтс" изведнъж оттегли предложението си към Рамзи за нов договор, въпреки че Аарън, по собствено признание, вече бе  готов да приеме условията на босовете и да свърже бъдещето си с Арсенал. И до момента липсват обяснения от клуба за това свое действие.

Оттогава бъдещето на 28-годишния играч на националния отбор на Уелс беше обект на интензивни спекулации, но сега най-после бе сложен край на тази сага.

Според източника на информацията, след няколко седмици преговори, Рамзи все пак  постигна компромис с Ювентус,  чийто старши- треньор Масимилиано Алегри е негов голям фен и планира да използва британеца  съвместно с Миралем Пиянич и Блез Матуиди.

Заплатата на Рамзи в Торино ще бъде около 140 хиляди паунда на седмица - повече в Ювентус получава Кристиано Роналдо, който бе закупен миналото лято от Реал Мадрид за 90 милиона паунда. Интересното е, че това възнаграждение е по-малко от това, което Арсенал предлагаше на Рамзи по време на преговорите през лятото.

По-рано експертът на Sky Sports Пол Мърсън заяви, че Арсенал е извършил престъпление, като е сключил обременителен договор с Месут Йозил и е позволил на Аарън Рамзи да напусне клуба като свободен агент: "Те позволяват на Рамзи да напусне, а това е показател за много, много лошо управление на клуба. Оставянето на играч на неговата възраст, в разцвета на силите си да напускане - това е футболно престъпление. Сега ще трябва да му потърсят замяна, а това ще струва пари. Но докато не решат проблема си с Йозил, ще им е трудно да канят играчи".

След 21 кръга Арсенал събра 41 точки и се намира на пето място в класирането на Висшата лига на Англия, на 3 пункта от четвъртия Челси и на 13 от първото място.

  Сподели
529