Първа кръв или анонс на Суперкупата на Италия


Н. Гавазов

Първа кръв или анонс на Суперкупата на Италия

Интер - Рома
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Дата: 22.08.2010
Час: 21:45
Главен съдия: Мауро Бергонци

Италия бавно, но уверено се завръща към футбола, след началото на шампионатите на Франция, Англия и Германия. Първият мач, благодарение на който калчофеновете отново ще почувстват атмосферата на италианския футбол, ще бъде срещата за Суперкупата на Италия, в който един срещу друг ще излязат миланския Интер и Рома. Най-добрия отбор в Европа, носителя на Купата на Италия и завоевателя на Скудетото, срещу сребърните медалисти на Серия А.


Интер срещу Рома! За четвърти път в последните две години тези два отбора се срещат в мач за Суперкупата на Италия. Два пъти до успех се добраха „нерадзурите", а един път - „джалоросите". В събота е четвъртата битка между отборите, като Интер до този момент са участвали седем пъти на финал, от които 4 пъти са постигали успех. Римляните от своя страна имат пет участие, в които два пъти са триумфирали. Последната битка между двата тима за Суперкупата бе през 2008 година, когато Интер на два пъти повеждаше в резултата, но техния противник успяваше да изравни. В крайна сметка се стигна до дузпите, в които "вълците" отстъпиха.

Оттогава до сега се измениха много неща. Специално за миланския отбор в много отношения. Интер бе напуснат от Жозе Моуриньо, а на негово място дойде Рафа Бенитес, към когото се отнесоха повече скептично, отколко обратното. Дали испанския специалист ще постигне успехите на своя предшественик? Ние не знаем, но финала за Суперкупата на Италия е отличен атестат за Бенитес и една победа ще бъде добро начало за него. В приятелските срещи Интер разгроми Манчестър Сити, отстъпи на Панатинайкос и завърши наравно с Далас.

Рома изигра няколко приятелски срещи срещу аматьорски и полуаматьорски отбори, поради това резултат 13:0 не трябва да ни впечатлява. Срещу Ал Сад бе постигната победа с 2:1, а срещу Бордо и ПСЖ - равенства. Впрочем, парижани изравниха в 96 минута и отнеха победата на римляните, а Раниери бе възмутен от съдията Стефан Ланоа, който без причина даде толкова голямо продължение. В чест на стогодишнината на Леванте Рома завърши 0:0 с най-стария отбор от Валенсия, а след това при изпълнение на дузпите хората на Раниери бяха по-точни.

Интер е с оптимален състав за мача. Рафа Бенитес не включи в групата Бурдисо, което е обяснимо след като футболистът заяви, че иска да се върне в Рома. Освен него, мача пропускат Мота, Сантос и Мунтари. В игра ще видим Станкович, Снайдер, Камбиасо, така, че отсъствието на споменатите футболисти няма да се отрази на общото състояние на отбора. Много любопитно ще бъде да видим как ще се представи Каутиньо в първи официален мач на италианска земя. Схемата, която Рафа ще използва е 4-2-3-1, с Милито отпред. Много е интересно решението на испанеца да изтегли Ето'о на дясното крило, Снайдер застава зад централния нападател, а Пандев на лявото крило. На фланга на отбраната ще видим също така и Майкон, чиято сага с Реал Мадрид приключи.

Раниери използва няколко схеми през лятото: 4-3-3 с Вучинич, Тоти и Адриано в атака и Менезес отзад, който изпълняваше поддържаща роля. Интересна бе схемата 4-4-2 с Тото и Вучинич, като прати по крилата Менезес и Тадей. Най-вероятно за тази среща треньорът ще заложи на по-сигурния вариант 4-2-3-1 с Вучинич отпред, Тоти отляво, Де Роси отдясно и Адриано в средата. Перота и Писаро ще застанат в опорната зона. На вратата, на мястото на контузения Жулио Сержо по-вероятно е да застане румънеца Лобонт отколкото Дони.


Какво бихме очаквали от срещата между двата отбора? Несъмнено празник за любителите на италианския футбол. През миналия сезон Интер и Рома сътвориха наистина истински спектакли и няма причина да не очакваме това да се повтори. Миланци са по-добрия отбор, но в момента те се намират в нещо като преход, което дава известни шансове на техния противник. Няма да е изненада, ако столичани се приберат като победители. Още по-малка ще е изненадата, ако Интер победи. Каквото и да стане, очаква ни първия кървав мач на сезона в Италия.

Прогноза за: Интер - Рома 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Интер

16 май Сиена - Интер 0:1
22 май Байерн Мюнхен - Интер 0:2
01 август Интер - Манчестър Сити 3:0
04 август Интер - Панатинайкос 2:3
06 август Далас - Интер 2:2

Рома

01май Парма - Рома 1:2
05 май Интер - Рома 1:0
09 май Рома - Каляри 2:1
16 май Киево - Рома 0:2
31 юли Бордо - Рома 1:1


Досегашни срещи:

Интер -Рома

46 мача
21 победи за Интер
14 равенства
11 победи за Рома
Голова Разлика: 84:66 за Интер

 

Коефициенти от bet365:
Интер - 2.00
Равен - 3.30
Рома - 3.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169