Анонс на 19-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 19-ти кръг от Серия А

Емполи - Палермо
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 07.01.2017г.
Час: 19:00
Съдия: Паоло Валери

Емполи приключи 2016-та година след загуба от Аталанта на 17-та позиция в Серия А. Сега победа срещу директен опонент на дъното може да постави тима на 7 точки разстояние от опасната зона.

Палермо спечели първата си точка у дома в последната среща за годината. Така тимът показа подобрение във формата след като в последните два кръга спечели 4 точки при 12 загуби и само 6 точки спечелени в първите 15 кръга. 

Преди паузата Емполи се представяше по-добре на гости, отколкото пред своята публика. Тази среща ще покаже и каква работа е свършена в двата лагера в посока спасение в елита. От страна на домакините трябва да се търси подобрение, докато от страна на гостите ще трябва да се задържи самочувствието след добрите резултати.

Прогноза: Емполи - Палермо 1:1

 

Наполи - Сампдория
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 07.01.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Марко Ди Бело

Наполи взе точка след гол в последната минута срещу Фиорентина в последния кръг, но по този начин тимът изостана от Рома на 3-ата позиция в таблицата.

Сампдория няма победа в последните 3 кръга и трябва да е работила над формата си през почивката. Гостуване на "Сан Паоло" обаче никога не е лесно независимо кой отбор пристига. Гостите трябва да се възползват от липсата на имена в тима на домакините - Милик, Албиол, Кулибали, Гулам и Кадури със сигурност пропускат.

Домакините имат дълбочината да преживеят Африканската купа и евентуални контузии, а Сампдория все още трябва да докаже, че може да подобри формата си.

Прогноза: Наполи - Сампдория 2:0

 

Киево - Аталанта
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 08.01.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Федерико Ла Пена

Киево загуби от Рома в последния кръг, но успя да се задържи в горната половина на таблицата, което е задоволителен резултат за този отбор. 

Аталанта показа спадове и висини през сезона и успя да победи преди почивката след последен спад. Този отбор показва доминиращ футбол когато овладее центъра и изненада някои от големите в Серия А.

Зимната пауза вероятно не се отрази добре на Аталанта след множеството слухове за напускащи играчи. Предстои труден януари за отбора ако нещата продължат в този дух, а това непременно ще се отрази на играта.

Прогноза: Киево - Аталанта 0:0

 

Дженоа - Рома
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 08.01.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли

Дженоа загуби в последните два кръга и домакинство на Рома няма да е много подходящ случай за завръщане към победите. През зимата тимът продаде Леонардо Паволети и Томас Ринкон, което може да означава и сбогуване с елита за тим от такъв ранг.

Рома възвърна някои играчи и сега аут са само Флоренци, Вермален и Салах, който ще играе в Африканската купа.

Целта на "вълците" за момента е да държат Наполи на трето място докато подлагат и Ювентус под напрежение. Очевидно гостите са фаворити, като се очаква Дженоа да се върне по-слаба след почивката и напускането на играчи.

Прогноза: Дженоа - Рома 0:2

 

Лацио - Кротоне
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 08.01.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Фабио Мареска

Лацио не успя да завърши годината силно, като дори се предаде след 3:0 срещу Интер, макар да беше гост. Симоне Индзаги има достатъчно време да поработи над подобрението на формата.

Кротоне получи дълга почивка поради отлагането на последния мач за годината с Ювентус. Така тимът може да е доста добре подготвен за именития си съперник в опит да шокира нов отбор. Александър Тонев остава контузен заедно с Джамел Месба в тима.

Домакините са фаворити дори с наказаните Лулич и Андерсон. Целта на отбора е топ 3 и конкуренцията от Рома и Наполи не е слаба, затова победата е задължителна.

Прогноза: Лацио - Кротоне 2:0

 

Пескара - Фиорентина
Стадион: "Адриатико", Пескара
Дата: 08.01.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Кармине Русо

Пескара остава най-голям фаворит за отпадане от елита на Италия след първата половина на сезона. Този отбор просто не постига победи след само 1 такъв случай в кампанията си, и надали ще удвои този актив сега.

Фиорентина не успя да спечели преди ваканцията след като късна дузпа срещу Наполи донесе равенство, но това може да се вземе и за позитивен резултат. Здравословно съставът също е много добре и целта е попадне в топ 5 местата в края на сезона.

Очаква се гостите да започнат добре годината си и да съкратят разстоянието с челните места.

Прогноза: Пескара - Фиорентина 0:2

 

Сасуоло - Торино
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 08.01.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Масимилиано Ирати

След три последователни загуби Сасуоло получи зимна пауза и тя беше важна за възстановяване силите на отбора. Оказа се, че преди напускането на Лига Европа в този тим няма достатъчно дълбочина за повече състезания, а това се отрази пагубно на формата в Серия А.

Торино успя да прекрати поредица от загуби с триумф над Дженоа преди почивката. Така тимът остава близо до топ 5 местата и в битката с Интер и Аталанта в горната половина на таблицата. Здравословно тимът е добре със само Молинаро в листата на играчите с травми.

Сасуоло все още има проблеми с някои контузени играчи, но вероятно ще изглежда по-добре отколкото в края на годината. Торино трябва да се възползва от пониженото самочувствие на противника.

Прогноза: Сасуоло - Торино 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
298