Мартино: Да тренираш Меси е неблагодарна работа


И. Ангелов

Мартино: Да тренираш Меси е неблагодарна работа

Новият бос на Аржентина, Жерардо Мартино, заяви, че критиките, които получават треньорите на Лео Меси, могат да направят работата на треньорите неблагодарна. 51-годишният, който наскоро бе начело на Барселона, отново ще се срещне с Меси в националния отбор, а пред репортери той каза:

"Когато имаш възможността да тренираш футболист като Лео, е много трудно да се отдалечиш от коментарите и слуховете. Във времето ни заедно в Барселона, се говореше, че той се пази за Световното. Но в Ла Лига той вкара около 30 гола."

"Винаги има въпроси за Лео, ако вкара 3 гола, защо е вкарал само толкова? Ако вкара един, защо пък един? Ако не вкара, то тогава е същото."

"Сега отново започнаха слухове. За съжаление е работа на треньорите да изясняват слуховете, а това е изтощително. След приятелския мач с Германия, докторът на националите ще прегледа Меси, защото понякога намираме контузии, за които не знаем, когато играчите идват от клубовете си."

По отношение на срещата с Германия в Дюселдорф, треньорът сподели:

"Когато играеш на високо темпо, като нас, често има фатални последици. Ще опитаме да сме достатъчно балансирани, за да не допуснем такива последици. Ще играем 4-3-3, но това може да се промени, в зависимост от това как ще се подреди Германия. Намерението ни е да задържаме топката."

  Сподели
65