Барса ще надиграе Валядолид на собствения му Хосе Сория


П. Пенков

Барса ще надиграе Валядолид на собствения му Хосе Сория

Валядолид - Барселона
Стадион: "Хосе Сория", Валядолид
Дата: 08.03.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Ернандес Ернандес

В събота борбата в испанското първенство ще бъде отново подновена след паузата за националните отбори, като Реал Валядолид и Барселона се срещат един срещу друг на "Хосе Сория". Домакините, водени от мениджърът Хуан Игнасио Мартинес, заемат 18-та позиция във временното подреждане с актив от 23 точки, като само 3 делят отбора от спасението. "Виолетовите" нямат победа в Ла Лига от близо 2 месеца и половина, като последната такава те сътвориха при домакинството си на Виляреал с 1:0. От тогава насам Валядолид спечели общо 4 точки, регистрирайки 4 равенства и 1 загуба. Миналия уикенд борещият се за спасние тим взе точката при гостуването си на Малага, завършило при резултат 1:1.

Барселона пък продължава да заема второто място, изоставайки само на точка от лидера Реал Мадрид. Изоставането на "каталунците" се дължи на двете неочаквани загуби, които регистрира отбора - при домакинството си на Валенсия с 2:3 и от Реал Сосиедад с 1:3 на "Аноета'. Едва през миналия уикенд съставът на Херардо Мартино успя да се съвземе, надигравайки убедително Алмерия с 3:1 на "Камп Ноу". След предстоящият мач с Валядолид играчите на Барселона ще получат заслужена почивка, като ще могат пълноценно да се подготвя за реванша с Манчестър Сити от Шампионска лига

За мениджърът на Валядолид Хуан Игнасио Мартинес отсъстващи ще бъдат контузените Алкатрас, Хайнц и Перес, като първите двама лекуват разтежение, а последния болки в гърба. 

Жорди Алба е готов да се завърне в игра за Барселона, след као игра при победата на Испания над Италия в приятелска среща през седмицата. Това обаче не важи за съотборника му Жерар Пике, който остава аут, поради контузия в прасеца. Лионел Меси не се чувстваше добре при контролата на Аржентина с Румъния, така че физическото му състояние ще бъде обект на дискусии. 

Прогноза: Валядолид - Барселона 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Валядолид:

01 февруари Хетафе - Валядолид 0:0 (Примера)
09 февруари Валядолид - Елче 2:2 (Примера)
15 февруари Атлетико Мадрид - Валядолид 3:0 (Примера)
21 февруари Валядолид - Леванте 1:1 (Примера)
01 март Малага - Валядолид 1:1 (Примера)

Барселона:

12 февруари Реал Сосиедад - Барселона 1:1 (Купа на Краля)
15 февруари Барселона - Райо Валекано 6:0 (Примера)
18 февруари Манчестър Сити - Барселона 0:2 (Шампионска лига)
22 февруари Реал Сосиедад - Барселона 3:1 (Примера)
02 март Барселона - Алмерия 4:1 (Примера)

 

Досегашни срещи:

Валядолид - Барселона

89 срещи
15 победи за Валядолид
16 равенства
58 победи за Барселона
Голова Разлика: 210:79 за Барселона

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151