Дел Нидо: Шотландското първенство е по-конкурентно от Ла Лига


Н. Гавазов

Дел Нидо: Шотландското първенство е по-конкурентно от Ла Лига

Президентът на Севиля Хосе Мария дел Нидо отново се възползва от възможността да разкритикува разпределението на телевизионните права в Ла Лига, определяйки шотландското първенство за по-конкурентно. Както е известно, двата гранда Реал Мадрид и Барселона получават 50% от парите за предаване на двубоите от испанското първенство, а останалата сума се разпределя между другите клубове, което предизвиква недоволство от останалите отбори.

"За съжаления дори шотландското първенство е по-конкурентно от испанската Ла Лига. Само тук може да се види първите два отбора в класирането с 40 точки преднина пред седмия и със 70 точки повече от последния в таблицата. Първото нещо, което трябва да се направи е да се преразгледа разпределението на ТВ правата и да се наложи друга -по-ефективна и справедлива система. По всичко личи, че скоро правителството ще се намеси и ще промени статуквото. Всички клубове без Реал Мадрид и Барселона се надяваме на по-справедливо разпределение, за да бъде и по-конкурентно самото първенство", заяви президентът на Севиля.

"Вярвате ли, че един отбор с бюджет 30 милиона евро, който получи допълнителни 15 милиона ще бъде със същия тим? Напротив, този клуб ще отдели средства за по-добри играчи и по този начин ще е конкурентоспособен на останалите грандове. Затова останалите първенства са по-интересни. Погледнете например Англия, Франция, Италия... подобно разпределение в съотношение 10:1 не съществува никъде другаде освен в Испания", каза още Хосе Мария дел Нидо.

 

  Сподели
261