Ибра и Максуел ще дебютират с победа за Барса над Спортинг


.

Ибра и Максуел ще дебютират с победа за Барса над Спортинг

Барселона - Спортинг Хихон

31 август 2009 от 22:00 часа българско време

Стадион: Ноу Камп, Барселона

Главен съдия: Рамирес Домингес

Непривично късно, отделно от другите отбори стартира в шампионата на Испания главният фаворит за титлата и сегашен неин носител - Барселона. Каталунците изстрадаха мача в Монако за Суперкупата на Европа и сега се готвят за битките на родна земя, като жребият е подбрал да стартира срещу не толкова силният Спортинг Хихон.

След завръщането си от Франция в отбора не тренираха Гудьонсен, който е продаден на Монако и Енрике, почти отдаден под аренда . Във срещата участие няма да вземе Меси, който се подготвя усилено с националният отбор на Бразилия. Сега Гуардиопа трябва да избере негов заместник в атакуващото трио. Най - вероятно това ще бъде Педро, който показа много добро представяне в подготовката. Очаква се завръщането и на Маркес и Иниеста, но в състояние ли са те да играят и по - скоро да дадат най - доброто от себе си - не се знае.

Очаква се дебют за Барселона в официален мач от първенството да направи Ибрахимович заедно с Максуел. Първият има огромното желание да вкара гол за новия си отбор, нещо което досега не му се отдаваше.

Фактът, че Спортинг в количествено отношение ще се ориентира към отбрана никой не го оспорва. Треньорът Прешидо съзнава ясно, че не може да се бори със звездният отбор на Барселона и ще насити средата на терена с футболисти, които бързо да се връщат назад. Работата е в това, че основният вратар на хихонци - Куеляр се контузи. По - лошото е, че няма равностойна замяна и перспективата за вечерта е наистина лоша, след като в миналия сезон точно Куеляр допусна девет гола в мачовете помежду им. Очакваме да видим как ще се представи Ботиа, който дойде от Барселона Атлетик. Пришидо ще разчита и на други нови играчи: Хуан Пабло, който дойде от Нумансия, Грегори пристигнал по - рано от Витория Гимараеш, де ла Куевас напуснал Атлетико Мадрид и бившият играч на Бетис Ривер . В отсъствието на контузените Матабуен, Кармело, Андреу и накзаният Морано, именно новите в отбора са призвани да удържат атаките на каталунският гранд.

Мисля си обаче, че силите на хихонци ще стигнат да не допуснат много голове във вратата си и до почетна загуба.

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
232