Анализатор: Нивото на Примера е по-ниско от това на Висшата лига


Н. Гавазов

Анализатор: Нивото на Примера е по-ниско от това на Висшата лига

Известният футболен анализатор и журналист Виктор Колменарехо смята, че Примера дивисион отстъпва на Висшата лига на Англия. Специалистът също така е на мнение, че неотдавнашната класация на IFFHS относно силата на футболните първенства в различните държави не е обективен и има нужда от корекции.

„Ла Лига има двата най-добри отбора в Европа, но това не означава, че испанската лига е най-силна в света. Разликата в бюджетите между грандовете и останалите отбори просто е колосална. Това прави испанският шампионат скучен. Барселона спечели 18 мача от общо 19 в Примера дивисион. Това може да е интересно за статистиците и тези, които обичат Барселона, но не и за зрителите и това е причина за липсата на интерес към първенството. Също така средното ниво на испанските отбори е много по-ниско от това на английските", заяви Колменарехо.

„IFFHS? Картината там не е реална. Какво правят в десетката шампионатите на Холандия и Аржентина? А 19-то място на Русия? Инвестициите в руския футбол са огромни, там има сериозна конкуренция, играят звезди от световна величина, а конкуренцията за титлата е жестока. Просто не е сериозно да се твърди, че Висшата лига (Б.ред. на Русия) е извън топ 10", каза още анализаторът.

 

  Сподели
125