Пеле: Време е Златната топка да се даде на Касияс


И. Ангелов

Пеле: Време е Златната топка да се даде на Касияс

Пеле вярва, че сега е перфектното време Икер Касияс да получи Златната топка, след като той направи впечатляващо представяне по време на Евро 2012. 32-годишният капитан влезе в турнира със спечелена ЛА Лига с Реал Мадрид и допусна само едно попадение в Полша и Украйна, като спечели титлата по този начин.

"Обикновено атакуващи играчи печелят Златната топка, но за мен е нечестно да се прави така, но и аз не съм гледал всички мачове."

"Няма съмнение обаче, че Касияс се представя на големите форуми. Това ще е добра възможност, идеално време, Златната топка да се даде на него. Той допринесе толкова много за победите, колкото и нападател. Може да имаш най-добрият номер 10, но това не е нищо, ако зад него няма вратар."

"Аз бях много важен за Бразилия, няма да отричам, защото бях нападател. Но вижте Амадео Каризо, Лев Яшин, Гордън Бенкс. Хората не говорят за вратарите."

"Всяка ера си има един страхотен играч. Има времена, когато са четири и пет такива играча, но в днешно време има дефицит в това отношение."

"Кой днес ще се мери с Меси? Неймар? Кристиано е втори, но кой още може да сложим тук?"

"Медиите правят разликата. За да стигна до тук аз трябваше да играя до луната. Днес, един младок вкарва добър гол и вече целият свят го познава."

  Сподели
157