Роналдо плати лечението на дете от рак


И. Ангелов

Роналдо плати лечението на дете от рак

Някои спортисти са шампиони и извън терените. Да говорим за един от най-мразените характери във футбола, който е известен с надменното си държание, Кристиано Роналдо. Звездата на Реал Мадрид подпомогна един малък фен на Лас Палмас. Canariasinvestiga.org предаде доброто дело за 9-годишния Нухазет Санчинаро, който страда от 2-годишен.

През миналия март момчето разбира от докторите, че ракът се е разпространил на много места по гръбнака му, като специалистите са посъветвали родителите на момчето да прекъснат лечението, за да му спестят мъките и болките. Единственото лечение до момента е било само експериментално. Братовчедът на момчето е приятел с агента на Роналдо - Хорхе Мендес, като той му разказва тази история.

Лично Кристиано посещава момчето и му вдъхва кураж, казвайки, че ще направи всичко за него. Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес също взел присърце нещата. Той загуби съпругата си заради коварната болест. Заедно с Роналдо те поемат лечението на младежа, който заминава за САЩ и след няколко седмици се завръща в Испания, за да продължи лечението си.

  Сподели
118