Моуриньо: През 2016-та отивам при дъщеря ми


И. Ангелов

Моуриньо: През 2016-та отивам при дъщеря ми

Босът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо разкри, че след края на контракта си с Реал, той ще замине, където неговата дъщеря избере да учи. Португалецът наскоро подписа нова сделка с Мадрид, която ще го задържи на "Сантиаго Бернабеу" още четири години. Моуриньо обаче каза, че няма да се задържа след това в тима.

"Във футбола, можеш да се съгласиш на дълъг договор, но като загубиш два мача, той може да приключи. Моят контракт свършва през 2016-та. Дано дотогава върша работата си добре в Реал Мадрид. През 2016 година дъщеря ми ще избере университет. Ако това стане, аз ще избера отбор в града, в който е университета. Дано там играят добър футбол."

Специалния продължи за титлата:

"Реал завърши със 100 точки, Барселона с 91. Такава разлика виждаме и в слабите първенства. Не е често да се види това в голямо първенство. Ние използваме Англия, Франция и Италия за примери. 9 точки е голяма разлика."

"Не трябва да забравяме, че се борехме с най-добрия отбор в света."

За Шампионска лига той каза:

"Не винаги най-добрият я печели. Всичко може да стане в директните елиминации. Момент променя всичко. Например, във финала, Байерн имаше 18 корнера, а Челси един, и вкара. Но в лигата имаш 40 мача, само най-добрият печели. Ако една седмица не си добър, или реферът направи грешка, може да се докажеш следващата."

  Сподели
132