Кантона похвали Ямал


И. Ангелов

Кантона похвали Ямал

Легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона похвали детето чудо на Испания и Барселона Ламине Ямал и предложи на младежа няколко ценни съвета. Бившият френски национал остана впечатлен от стила на игра на шампиона Испания на наскоро завършилото Европейско първенство и също така посочи колко е харесал да гледа 17-годишния Ламин Ямал в действие за "Ла Роха".

Кантона възхвали младото крило, като същевременно сподели някои ценни съвети, за да помогне на Ямал да израсне като футболист. Ямал започна във всичките седем мача за Испания на Евро 2024, където отбеляза веднъж - важното изравняване срещу Франция на полуфинала - и направи четири асистенции.

Говорейки пред The ​​Athletic, 58-годишният бивш футболист каза: "Възхищавам се на стила на игра на Испания и да имаш играч като Ямал е истинско удоволствие, защото никога не знаеш какво ще направи той. Той изненадва всички с уменията си всеки път. Той стъпва на терена, неговата визия и начин на вземане на решения са на най-високо ниво."

Той добави: "Моят съвет е да се наслаждава на играта, да има страст към футбола и наистина да обича спорта. Топката трябва да бъде ваш приятел и да имате тази специална връзка с нея е магия. Топката не е ваш враг. За съжаление, много играчи го виждат по този начин. Когато гледате как играе Ламин Ямал, можете да видите, че той се отнася към топката като към приятел, може би дори като към брат."

След като игра за своята нация на Европейското първенство, младият нападател ще вземе заслужена почивка и в резултат на това няма да придружава каталунския гранд в пътуването им до Съединените щати, където ще се изиграят три приятелски мача.

  Сподели
36