Освен Нико, Барса иска и Олмо


И. Ангелов

Освен Нико, Барса иска и Олмо

Барселона е готова да активира освобождаващата клауза на Дани Олмо, като същевременно има желание да привлече и неговия съотборник Нико Уилямс. Цената на Олмо се покачи по време на Евро 2024, където трите му гола бяха ключови за спечелването на титлата. Барселона, Манчестър Сити, Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед и Ливърпул проявяват интерес към звездата на РБ Лайпциг, но според Mundo Deportivo каталунците могат да го привлекат първи.

Според изданието, освобождаващата клауза на 26-годишния играч от £50.5 милиона ($66 милиона/€60 милиона) изтича на 20 юли, но от Барса са успели да договорят удължаване с няколко седмици. Въпреки добре известните финансови проблеми на клуба, те са готови да предложат на атакуващия полузащитник шестгодишен договор - със заплата, която нараства след първите два сезона. Те също така се интересуват от подписването с играча на Атлетик Клуб и Испания, Уилямс, който е основна цел за прозореца.

Олмо прекара почти седем години в академията на Барселона между 2007-2014 преди да се присъедини към Динамо Загреб. В началото на 2023 г. испанският национал заяви, че "иска да се върне някога, ще бъде страхотно" и миналата седмица намекна, че времето му в Германия може да е към своя край.

Олмо, който в момента е в почивка след спечелването на Евро 2024, има договор с Лайпциг до 2027 г. Дали Барселона ще активира освобождаващата клауза и ще го привлече, остава да видим, особено предвид финансовите им проблеми. 

  Сподели
29