Модрич поднови с Реал Мадрид


И. Ангелов

Модрич поднови с Реал Мадрид

Лука Модрич ще продължи забележителната си кариера в Реал Мадрид, като халфът ще поднови условията си с една година. Вечнозеленият Модрич ще продължи да краси "Бернабеу“ поне още един сезон. Договорът на хърватина трябваше да изтече в края на юни, но беше постигната нова сделка, според която той ще остане в Испания и ще играе дори на 39 години.

Модрич зае маргинална роля в Мадрид през последните сезони, отчасти поради появата на Едуардо Камавинга, Орелиен Чуамени, Феде Валверде и Джуд Белингам. Той започна само 18 мача, докато Реал се издигаше до  титлата в Ла Лига.

И все пак Модрич очевидно се чувства добре с тази намалена роля, тъй като невероятната способност на Реал да придобива и развива централни полузащитници ги остави в позиция да продължат да се състезават за трофеи.

Реал Мадрид заяви в изявление: "Реал Мадрид и Лука Модрич се съгласиха да удължат договора на нашия капитан, който ще бъде свързан с клуба до 30 юни 2025 г.

"Модрич пристигна в Реал Мадрид през 2012 г. и през своите дванадесет сезона, представящи нашата фланелка, той се превърна в легенда на Реал Мадрид и световния футбол.“

Модрич ще се надява да добави към обширната си колекция от трофеи през следващия сезон и със сигурност ще бъде подпомогнат от пристигането на Килиан Мбапе. Суперзвездата на Франция беше представена на "Сантяго Бернабеу", след като завърши дългоочаквания си трансфер в испанския гранд.

  Сподели
30