Депай: Грациас, Атлети!


Н. Гавазов

Депай: Грациас, Атлети!

Мемфис Депай потвърди напускането си на Атлетико Мадрид със свободен трансфер. Договорът на нидерландеца с Атлетико изтича и той няма да бъде подновен автоматично, каквато възможност имаше. Депай бе част от испанския клуб от началото на 2023 година.

Широко разпространени съобщения през последните седмици твърдяха, че клубът преговаря с нападателя за предсрочно прекратяване на договора му, като преди това беше до 2025 г.

"Да, ставам свободен агент и мога да премина, където пожелая това лято", каза нидерландецът. "Не съм в напреднали преговори с който и да е клуб, защото фокусът ми е върху Европейското първенство".

"На Атлети, моите съотборници, персонала и особено на феновете, искам да благодаря за енергията и подкрепата, която изпитах, докато бях играч на Атлети. Пазя хубавите спомени близо до сърцето си. Грациас. Аупа, Атлети!", добави Депай.

Въпреки неволите си в испанската столица през последните 18 месеца, той се очаква да получи много оферти, докато кариерата му тръгва по нов път.

Различни източници твърдят, че клубове в Испания, Франция и Англия се интересуват от подписването на 30-годишния играч, докато Voetbal International твърди, че ПСВ Айндховен би приветствал завръщането му у дома.

Мемфис започна професионалната си кариера в ПСВ, преди да премине в Манчестър Юнайтед през 2015 г. Завръщането може да му позволи да се съживи, като се има предвид, че последните няколко години бяха много трудни.

През този сезон той изигра 31 мача във всички турнири, в които вкара 9 гола.

  Сподели
153