Форлан се завръща в Англия


Н. Гавазов

Форлан се завръща в Англия

Както заяви президента на Атлетико Мадрид Енрике Серезо, 32-годишният нападател на националния отбор на Уругвай Диего Форлан е на път да се завърне в Англия. Носителят на „Златната топка" от последния Мондиал е изразил желанието си да напусне клуба и да бъде обявен за трансфер. Както е известно, от началото на годината Форлан е обект на спекулации, като слуховете го пращаха в Италия или Англия.

През изминалия сезон уругваеца изигра 42 мача, в които отбеляза 10 гола и явно четиригодишното му пребиваване на „Висенте Калдерон" е към своя край.

От подписа на Форлан бе заинтересован и Галатасарай, но играчът отказа да играе в турското първенство и както потвърди днес президентът на „дюшекчиите", първи избор за нападателя остава Англия.

„Решението за своето бъдеще Диего ще приеме сам, но преди всичко, неговата цел е Висшата лига на Англия", цитира ВВС думите на Серезо.

Тази новина със сигурност ще заостри вниманието на редица клубове, сред които е и Тотнъм, който в миналото бе свързван с подписа на Форлан.

 

  Сподели
207