Тайното оръжие на Моу - Пепе


И. Ангелов

Тайното оръжие на Моу - Пепе

Не Роналдо или Касияс, тайното оръжие на Жозе Моуриньо срещу Барселона се оказа Пепе. Неочакваният герой се представи отлично при първия от четири мача с Барселона. Кристиано може и да вкара изравнително попадение, което да спаси Реал от поредна загуба срещу "каталунците", но нов герой излезе на сцената при снощния мач. Това е роденият в Бразилия португалец - Пепе.

28-годишният е познаван добре с изявите си в сърцето на отбраната, но преди да дойде в Мадрид той често играеше в центъра за националните мачове с Португалия.

Специалния бе наредил състава си така, че да притиска атаките на Барса, като дори остави една от атакуващите си сили - Йозил, на пейката. Това остави прагматичната тройка в центъра Пепе, Алонсо и Кедира. Докато Мадрид не показваха много офанзива до по-късните минути в мача, те много добре спираха атаките на противника, като човекът носещ номер 3 на гърба се отличаваше с най- деструктивна сила.

Пепе изглеждаше сякаш играе на тази позиция от години, а не само запълва позицията на отсъстващ титуляр. Той се хвърляше и разбиваше атаките на Меси, но при владение на топката придаваше на отбора и добри офанзивни опции.

Известен със своята избухливост, защитникът, в новата си роля, успяваше да се справи с емоциите си, като бе му оставена и свобода да търси топката. За него това ставаше с лекота.

Активността му може да се подчертае от броя фаулове, които направи - 5 на брой. За средното в двубоя това е високо число. Изключително важно е, че той не заслужаваше картон за нито един от тях, което е голям напредък за играта му. С тези нарушения той рушеше играта на Барселона.

След изгонването на Раул Албиол Пепе трябваше да заиграе в защита. Така искрата бе премахната от средата на терена, но там се появи Алваро Арбелоа. Всяко докосване от тук до края пък за Пепе се превръщаше в радост, като публиката на домакините изригваше с всяко негово отиграване.

След като доминира в Класикото, Пепе може да заиграе по-често в тази позиция с оглед предстоящите срещи с Барса. Това е хитър ход на Жозе Моуриньо срещу "каталунците".

Ако Пепе запази тази великолепна форма в предстоящите срещи, то той не само ще се впише в списъците с най-добрите в този спорт, но и ще резервира място в сърцето на Мадридчани, които няма лесно да забравят изявите му в центъра на отбраната.

  Сподели
278