Папу Гомес: Горд съм да нося фланелката на Марадона


П. Пенков

Папу Гомес: Горд съм да нося фланелката на Марадона

По-рано днес Севиля официално потвърди новината, че е успял да привлече атакуващия полузащитник Папу Гомес от италинския клуб Аталанта. 32-годишният футболист е първото попълнение на Севиля през януарския трансферен прозорец, но и най-скорошния в поредицата от извествни аржентинци имали честа да нося фланелката на клуба.

Опитният Гомес, който е роден в Буенос Айрес, намекна че имено Диего Марадона е играл за "андалусийците", което лично за него е огромна чест и прилегия. Ето какво сподели той пред репортери по време на официалното му представяне:

"Този клуб притежава уникална история с много футболисти от Аржентина, които са играли тук. Всеки от тях е оставил своя отпечатък, поради което се надявам и аз да успея да допринеса към историята на Севиля и да сторя същото като тях. Марадона е играл тук и за мен е огромна чест да нося същата фланелката, която и той е носил някога. Не знам дали е въпрос на съдба, но разговарях с доста момчета, които са играли тук и други, който са били в града. Самите те ме попита в кой клуб от Испания желая да играя, поради което им отговарях - Севиля. Днес е страхотен ден, след като след 10 месеца вече съм тук," сподели Гомес.

  Сподели
417