В Испания подготвят атака на азиатския телевизионен пазар


Н. Гавазов

В Испания подготвят атака на азиатския телевизионен пазар

Ръководството на Професионалната футболна лига на Испания (LFP) потвърди своите намерения да премести времето на провеждане на някои срещи, с цел да се изпълнят изискванията на азиатския пазар. Очаква се „новаторството" , което предизвика доста полемики в Испания, да бъде въведено през втория полусезон на шампионата.

„На поредното си заседание ние проведохме среща със собствениците на телевизионните права за излъчване на мачовете в Китай, Индия и Япония. В резултат на това взехме решение да увеличим присъствието на Ла Лига в тези страни", заяви Франсиско Роха, който е изпълнителен директор на LFP.

По този начин, някои от мачовете в Примерата ще се играят през деня, вместо вечерта, като целта е повече хора от Азия да ги наблюдават. В момента испанското първенство е на трето място по гледаемост сред любителите на футбола на най-големия континент на Земята - след това на Англия и Италия. Амбицията е в следващите няколко години да бъде изпреварена Серия А.

В момента повечето срещи започват в 20:00 часа местно време, когато в Токио е 03:00, а в Пекин 02:00. Вариантите са някои от мачовете да се играят в 15:00 или 16:00 часа, като дебатите по темата ще продължат още.

 

  Сподели
108