Силесен: Де Йонг и Де Лигт искат в Барселона


И. Ангелов

Силесен: Де Йонг и Де Лигт искат в Барселона

Дуото на Аякс Френки Де Йонг и Матиас Де Лигт имат желание да преминат в Барселона, обяви колегата им от националния отбор на Холандия Яспер Силесен пред Sport.

"Всички в националния отбор искат да играят в Барселона защото това е един от най-добрите отбори в света. Аз не играх с Де Йонг в Аякс, но няколко седмици играх с Де Лигт, защото той дойде в първия отбор през лятото на 2016-та. Аз успях да направя предсезонна подготовка с него преди да премина в Барселона. Той е играч с много качества, а е само на 19.

"Той е силен физически, психически също, особено ако видите мача на Холандия с Германия. В първото полувреме той не се справи добре, но се възстанови във второто и беше отличен. Беше отличен и срещу Байерн Мюнхен в Шампионска лига. Аз говорих с него за Барселона, той има това ниво, дори да е на 19. Аз не знам какво иска Овермарс, който е начело на Аякс. Четох някъде, че няма да има трансфер януари.

"Де Йонг играе в национала като Бускетс. Но Бускетс е на друго ниво в момента. Това е интересна опция, но е същото като с Де Лигт - зависи от Овермарс."

  Сподели
462