Челси и Реал се разбраха за Карвальо


Н. Гавазов

Челси и Реал се разбраха за Карвальо

Неочаквана новина пристигна от Испания. Португалският защитник на Челси Рикардо Карвальо премина в Реал Мдрид, съобщава AS. Преди това информацията съобщи официалният сайт на Челси. За трансфера е настоявал старши треньора на Кралския клуб Жозе Моуриньо, който навремето работи заедно с играча в Порто, а след това и в Челси. Вероятната сума на трансфера е 8 милиона евро, а договорът е за 2 години.

"Футболен клуб Челси може да потвърди, че се договори с Реал Мадрид за трансфера на Рикардо Карвальо в испанския отбор. Сделката ще бъде завършена, когато той мине медицинските прегледи и договори личните си условия" се казва в сайта на лондончани.

Карвальо дойде в Челси от Порто през 2004 година за сумата от 20 милиона паунда. Той изигра 135 срещи във Висшата лига на Англия и вкара 7 гола. Трикратен шампион на Англия и Португалия. Трикратен носител на Купата на Англия, носител на Купата на Португалия. Победител е в Шампионската лига и Купата на УЕФА. За националния отбор на Португалия е изиграл 67 мача, в които вкара 4 гола. Сребърен медалист от Европейското първенство през 2004 година.

 

  Сподели
151