Футболистите в Испания не искат мачове от Примера в САЩ и Канада


Н. Гавазов

Футболистите в Испания не искат мачове от Примера  в САЩ и Канада

Президентът на Асоциацията на футболистите в Испания Давид Агансо заяви, че ръководството на Ла Лига рискува здравето на играчите заради допълнителни доходи. Напомняме, че вчера Ла Лига подписа договор с Relevent Sports, съгласно който няколко мача от първенството на Примера дивисион ежегодно ще се провеждат на територията на САЩ и Канада. Зад Океана ще участват само отборите на Реал Мадрид и Барселона и съответно, техните съперници. Амбицията на испанските футболни власти е да повишат спадналата популярност на испанския футбол и също така да увеличат доходите си.

Съюзът на футболистите в Испания обаче не одобрява идеята.

"Както обикновено, Ла Лига не отчита мнението на футболистите и взе решение, което е от полза само за Ла Лига, независимо от рисковете за здравето на играчите, а да не говорим за феновете на клубовете, които са принудени да един път на сезон да пътуват ди Северна Америка.

Президентът на Асоциацията Давид Агансо отправи открита жалба и отбеляза, че футболистите не са валута, която може да бъде използвана за бизнес, за да носи полза само на трети страни", се казва в изявление на Асоциацията, подписано от Агансо.

  Сподели
149