В Барса са обезпокоени, че Юнайтед може да разруши плановете за Вилиан


Н. Гавазов

В Барса са обезпокоени, че Юнайтед може да разруши плановете за Вилиан

В Барселона нараства безпокойството от това, че Манчестър Юнайтед се включи в надпреварата за полузащитника на Челси Вилиан. Напомняме, че испанският шампион отправи своето трето предложение за покупка на крилото, изразявайки готовност да плати за него 65 милиона паунда. Бразилецът е важна цел за наставника на Барселона Ернесто Валверде, който се надява, че с помощта на този трансфер ще успее да компенсира загубата на Андрес Иниеста и да запази мощта и креативността на тима в средата на терена.

В същото време на "Кам Ноу" са силно обезпокоени от това, че "червените дяволи" без много шум се включиха в надпреварата за Вилиан - при тези нови обстоятелства в клуба от Испания са наясно, че е много вероятно да загубят надпреварата за подписа на крилото от английския си съперник.

Причините за тези опасения са няколко. Първо, желанието на бразилеца е да остане на Острова където се е устроил и респективно във Висшата лига на Англия. Вилиан харесва атмосферата на местните стадиони, както и отношението на обществеността към футбола, което напълно импонира на манталитета на футболните фенове в родната Бразилия.

Второ, това са добрите отношения на играча с  наставника на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо. Двамата работиха заедно по време на втория период на португалеца на "Стамфорд Бридж", като бразилецът е един от малкото футболисти, който не взе участие в бунта на играчите на "сините" срещу Жозе. Моуриньо от своя страна цени това и играч и мениджър продължават и сега да поддържат отлични отношения.

Не на последно място това са финансовите възможности на двата клуба - Юнайтед е готов да предложи на Вилиан заплата от 250 000 паунда на седмица и да наддава, което Барселона не е в състояние да си позволи по ред причини.

Всички тези обстоятелства могат да разрушат плановете на ръководството на Барселона, което сериозно е обезпокоило управата на клуба.

Както съобщават британски източници, именно това е накарало каталунците да направят рязък скок в своите предложения - от 50 милиона паунда при втората си оферта на 65 милиона паунда при последното си предложение.

  Сподели
568