Алонсо намекна, че ще завърши кариерата си в Байерн


Н. Гавазов

Алонсо намекна, че ще завърши кариерата си в Байерн

Полузащитникът на Байерн Мюнхен Шаби Алонсо коментира преминаването си в баварския клуб през лятото, а също така сподели мнението си за своята кариера. Испанският национал призна, че е много вероятно немският отбор да е последното му работно място.

"Моят трансфер в Байерн Мюнхен се състоя много бързо, до края на трансферния прозорец оставаха две седмици. В Реал проведох пет години. Спечелихме десетата Шампионска лига и имах вариант да остана в Мадрид, но исках да изпробвам нещо ново. Играх в Англия и Испания, поради което смятам, че отиването в Германия е отличен вариант", заяви Алонсо.

"Байерн е единственият вариант за мен. Разбрах за интерес от страна на английски отбори, но аз планирах да остана в Реал. След това научих за интереса на Байерн. Казах си: "Шаби, помисли си какво искаш, за да бъдещ щастлив". Имах нужда от нов старт. Може би това е мой последен опит. От отбора на моя роден град, Реал Сосиедад, аз първо отидох в най-добрия тим в Англия, след това в най-добрия отбор на Испания, а след това в Германия. Забележителна кариера, отличен футболен сценарии", заяви Алонсо.

 

  Сподели
79