Клозе разкри плановете за отказ от националния


И. Ангелов

Клозе разкри плановете за отказ от националния

Нападателят на Лацио Мирослав Клозе разкри, че ще обяви отказването си от професионалния футбол след Световната купа през 2014-та година. Ветеранът, който е само на 1 попадение от рекорда на Герд Мюлер - 68 гола за Германия, напусна родината си през 2011-та, за да играе на "Стадио Олимпико", където и на 35 години той блести.

Клозе сподели, че целта на световното първенство ще е триумф с Германия, а не вкарване на 15-ти гол на финалите, с което да бъде застигнат легендарният Роналдо (сега Клозе има 14 гола). Kicker цитира:

"Предполагам, че ще се откажа от националния отбор. Титлата с него е приоритет за мен, а не рекордът на Роналдо. Ако спечеля Световната купа през 2014-та в Бразилия, това ще е най-страхотното нещо за мен. Всичко друго е на второ място."

"Сега искам да изиграя добър сезон, да играя на световното и ще видим нататък какво ще стане. Аз все още съм във форма и обичам да играя футбол. Бундеслигата винаги е опция. Наистина, аз си представям, че ще завърша кариерата си в Бундеслигата."

  Сподели
121