Щутгарт привлече нападател


Н. Гавазов

Щутгарт привлече нападател

От Щутгарт обявиха трансфера на  нападателя Ел Билал Туре от Аталанта. Двата клуба се разбраха за първоначален наем на стойност 4 млн. евро, който включва задължителна при определени условия опция за закупуване в размер на 18 млн. евро, още 2 млн. под формата на бонуси и 15% от трансферните права на играча в полза на бергамаските.

Туре прекара само един сезон в Аталанта, откъдето платиха почти 30 млн. евро на Алмерия за него. 22-годишният футболист изигра едва 17 мача с 3 гола и 1 асистенция за “нерадзурите", като пропусна първата половина на миналата кампания поради сериозна контузия. Той е национал на Мали, като има 19 срещи със 7 попадения и 2 асистенции за мъжкия състав на страната.

Нападателят изрази радостта си от своя трансфер. “Щастлив съм, че ще нося фланелката на Щутгарт през този сезон. Това е страхотен клуб с прекрасни фенове. Гледам напред към това да играя в Бундеслига и, разбира се, в Шампионска лига. Също така нямам търпение да се запозная с новите ми съотборници", заяви той пред клубния сайт.

Спорният директор Фабиан Волгемут пък обясни защо Щутгарт привлече този футболист. “Предстои ни предизвикателен сезон в Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига. Затова искаме да сме подготвени по отношение на състава. Ел Билал Туре е поредното силно попълнение в нашата атака. Той демонстрира своите качества във Франция, Испания и най-скоро в Италия с екипа на Аталанта. Той е тип играч, какъвто нямахме преди, а неговата изключителна скорост ще прибави още един важен аспект в нападението ни. Радостни сме, че той ще носи фланелката на Щутгарт и бихме искали да го приветстваме топло в клуба", коментира ръководителят.

  Сподели
24