Компани: Кейн и всички в Байерн да учат немски


И. Ангелов

Компани: Кейн и всички в Байерн да учат немски

Новият бос на Байерн Мюнхен Венсан Компани призова всички играчи отвъд океана, включително Хари Кейн, да научат немски. Измина почти година, откакто Кейн премина от Тотнъм в Байерн Мюнхен. Въпреки това, въпреки че прекара цял сезон в Германия, капитанът на Англия все още не е научил добре местния език, както стана ясно от скорошна пресконференция по време на Евро 2024, където нападателят беше разпитан за неговите познания по немски.

Новият мениджър на Байерн и бивш капитан на Манчестър Сити Венсан Компани сега призова всички играчи отвъд океана да научат местния език, тъй като той планира да общува на няколко езика в клуба, включително немски, френски, холандски и английски.

Говорейки пред репортери, бившият мениджър на Бърнли каза: "За мен е много важно да бъда ясен. Мога да обясня много неща на немски, но в момента цялата ми футболна терминология е на английски. Отнема известно време, преди да мога да преведа всичко - може би това ще се промени през следващите няколко години.

"Но в момента "бизнес езикът" е английският. Но аз съм белгиец, общуваме на всички езици - немски, френски, английски, холандски, това не е проблем. Най-важното е също така да мотивираме играчите да научи немски."

Баварският клуб започна своя предсезонен сезон в понеделник и ще посети Южна Корея и Обединеното кралство по-късно този месец, където е планирано да изиграе няколко приятелски мача, включително срещу бившия клуб на Кейн - Тотнъм.

  Сподели
50