Обамеянг: Тухел е като Гуардиола


И. Ангелов

Обамеянг: Тухел е като Гуардиола

Нападателят на Арсенал и бивш стрелец на Борусия Дортмунд Пиер Емерик Обамеянг сподели мнението си за бившия наставник на германския отбор Томас Тухел. Габонецът работи под ръководството на Тухел две години, като сподели, че според него той въвежда същия дух в играта на отборите си, както Пеп Гуардиола в своите отбори.

44-годишният Тухел е безработен след напускането на Борусия Дортмунд през лятото, а треньорът се свързва в последно време именно с поемане на щафетата от Арсен Венгер начело на Арсенал в края на сезона. Пари Сен Жермен е друг от отборите, с които се свързва германецът.

Обамеянг сподели пред репортери, че наставникът би имал успех в отбор като този на французите от "Парк де Пренс":

"Той е един от най-добрите треньори, които съм имал. Аз не мога да отрека таланта му. Той може да се справи добре в ПСЖ. Ако отиде там, ще видим колко добре управлява съблекалнята, защото аз смятам, че това е най-трудното в големи отбори."

Обамеянг сподели още, че е имал силна връзка с треньора поради психическата си нагласа. 

"Той е човек, който е малко луд, като мен, малко. Може да се каже, че неговият стил е като този на Гуардиола. Във всеки случай неговите отбори играят със същия дух. Той обича да задържа топката със същия стил на игра, и иска тя да се придвижва напред, без значение какво се случва. 

"Аз мисля, че той има всичко необходимо. Сега ще зависи от него да се докаже."

Може би от части изненадваща новина е тази за ПСЖ, че въпреки близостта на френския отбор до требъл, голяма част от специалистите и медиите във Франция смятат, че Унай Емери ще бъде освободен от поста си на наставник на ПСЖ в края на сезона след разочарованието от Шампионска лига. Предстои да видим дали Тухел ще се насочи към Франция или Англия.

  Сподели
95