Чарлз III коментира загубата на Англия


Н. Гавазов

Чарлз III коментира загубата на Англия

Кралят на Великобритания Чарлз III реагира на поражението на отбора на Англия на финала на Европейското първенство 2024 от Испания с резултат 2:1.

"Въпреки че победата ви се изплъзна тази вечер, съпругата ми и аз и цялото ми семейство насърчаваме вас и тези, които ви подкрепят, да държите високо главите си. Всеки, който е участвал в спортно състезание на каквото и да е ниво, знае колко обезсърчаващ може да бъде резултат като този, когато трофеят беше толкова близо, и ще се присъедини към мен в изразяването на нашите искрени съболезнования, дори когато поздравяваме Испания.

Моля, не забравяйте, че самото достигане до финала на Европейското първенство е наистина голямо постижение. Това е гордостта на нацията. Продължавайте да аплодирате за Трите лъва днес и за многото триумфи, които ви очакват напред“, заяви Чарлз III, цитиран от BBC.

Англия стана първият отбор в историята, който губи два поредни еврофинала. На свой ред отборът на Испания спечели Европейското за четвърти път. Това е рекорд сред всички европейски национални отбори.

  Сподели
172