Де ла Фуенте: Ще се борим за победа


Н. Гавазов

Де ла Фуенте: Ще се борим за победа

Старши-треньорът на националния отбор на Испания Луис де ла Фуенте говори за финалния мач на Евро 2024 с Англия.

"Знаем, че няма фаворит – посочи още специалистът. - Знаем, че ако не играем над нивото, което показахме досега, ако не сме напълно концентрирани, ако правим грешки, няма да можем да спечелим. Говорили сме го в съблекалнята, на тренировките.

Виждам лицата на момчетата, виждам настроението им. Ще ги помоля най-приятелски да се насладят на нещо, което вече са постигнали. Ще поискам от тях да се наслаждават на мача. Млади играчи като нашите се учат от опита на по-старите. Опитните играчи също се възползват от емоцията, която носят по-младите играчи. Това е част от отборния ни дух, от футболната ни спойка, която имаме.

Никой не е дал нищо даром на този отбор. Той заслужава да бъде на финала. Но съм наясно, че ако не сме Испания, ще имаме проблеми. Трябва да сме ние, с нашите добродетели. Ако сме ние като стил, ще имаме много възможности. Една от нашите силни страни е, че искаме да стреляме много и да покажем какъв е нашият стил, въпреки че вече сме били част от тази история.  Да, клише е, че хората помнят само победителите. Но ние ще се опитаме да играем добре и да спечелим. Ще се борим за победа, нека бъде ясно. Можете да спечелите мач, дори и да сте по-слабия отбор. Особено пък на финал", заяви Де ла Фуенте.

  Сподели
73