Де ла Фуенте: Това е ненаситен отбор


Н. Гавазов

Де ла Фуенте: Това е ненаситен отбор

Старши-треньорът на националния отбор на Испания Луис де ла Фуенте коментира победата над Франция с 2:1 и класирането за финала на Европейското първенство в Испания.

"Ламин прави неща, които подсказват, че той може да е страхотен спортист. Но трябва да останем благоразумни. Трябва да му помогнем, като държим краката му на земята и го развиваме по най-добрия начин. Нужно му е спокойствие и само спокойствие. В Древен Рим, когато говореха за Цезар, казваха: "Помнете, че той е смъртен! Той изглежда като много по-опитен играч. Щастлив съм, че той е в нашия отбор и се надявам да можем да му се радваме години напред“, заяви Де ла Фуенте на пресконференцията след края на срещата.

"Трябва да запазя вярата си в тази група играчи. Те винаги работят за общото благо. Те се раздават максимално в тренировъчния процес. Това е просто още един знак, че това е ненаситен отбор. Гордея се, че мога да ръководя тези играчи.

Знам, че моите играчи могат да дадат много повече и да бъдат още по-добри и съм почти сигурен, че ще го направим. Нашата представа за футбол се основава на нашата самоувереност. Искаме да играем според силните си страни“, каза още испанският селекционер.

Той коментира и Дани Олмо: "Знам на какво е способен. Трябваше му само време, за да преодолее контузия, да се интегрира и да възстанови темпото и ритъма, от които се нуждаеше. Благодарен съм на Дани за това, което ни дава на терена. Благодарен съм, че успях да водя 26 гении на терена. Имаме късмета да сме много млад отбор с много качества и перспективи в бъдеще, а Дани е един от нашите основни играчи.

Сигурен съм, че финалът ще бъде напълно различен, срещу опонент, който ще изисква най-доброто от нас. Въпреки че може да звучи трудно, има място за подобрение“.

  Сподели
211