ВВС излезе с изявление за скандала с Роналдо


Н. Гавазов

ВВС излезе с изявление за скандала с Роналдо

BBC излезе с изявление по повод скандала около португалския нападател Кристиано Роналдо .

Припомняме, че BBC троли на живо Роналдо по време на мача със Словения на Евро 2024 (0:0, 3:0 при дузпите). В 105-ата минута Роналдо не успя да реализира дузпата, която бе спасена от словенския вратар Ян Облак. В предаването на Би Би Си по време на дузпата вместо фамилията на Роналдо беше изписано Мистиано Пеналдо.

"Надписът бе просто замислен като игра на думи, което сме правили много пъти преди в аналитичните класации. Нямаше обида. Говорихме положително за Роналдо в няколко случая, включително когато Жозе Фонте подчерта отдадеността на Роналдо в тренировките преди мача, казвайки, че това е причината "той е един от най-добрите в историята“. На полувремето Гари Линекер и Алън Шиърър направиха дълъг анализ на движенията на Роналдо, наричайки ги "абсолютно фантастични". След дузпите Гари Линекер и Алън Шиърър похвалиха смелостта и вярата на Роналдо да удари първи.

В нито един момент експертите не бяха прекалено критични към Роналдо, а в контекста на програмата като цяло тонът към него беше постоянно уважителен. Въпреки това разбираме, че някои зрители са били недоволни от графиките и са предали своите отзиви на продуцентския екип, за да им помогнат да продължат напред“, се казва в изявление на BBC.

Националният отбор на Португалия достигна до четвъртфиналите на Евро 2024 , където загуби след дузпи от Франция.

  Сподели
253