Нидерландия ще спре Англия преди финала


И. Ангелов

Нидерландия ще спре Англия преди финала

Нидерландия - Англия 
Стадион: Сигнал Идуна Парк, Дортмунд 
Дата: 10.07.2024 г. 
Час: 22:00 ч. 

След като получи първия гол срещу Турция в четвърт-финалната фаза на Евро 2024 г., Нидерландия се събра и обърна до победа противника си насред Берлин, където чувството бе сякаш турците са домакини. По този начин тимът се намира за първи път на полуфинали от 2014 г. и Световната купа. 

За Англия изглежда това състезание всичко се решава в края на мачовете, както стана и в драматичната победа на дузпи срещу Швейцария последно. Тимът на Саутгейт изостана от гол на Бреел Емболо за "часовникарите" в 75-ата минута, но Букайо Сака изравни след 5 минути и рулетката на дузпите определи продължилия.

Сега Гарет Саутгейт достига за трети път полуфинали в последните 4 големи състезания, макар футболът му да не убеждава и да не впечатлява. 

Откъм състави, Роналд Куман има цял здрав състав, от който да избере най-доброто. Вероятно е да не видим промени сред титулярите, освен ако мениджърът смята, че Ваут Вегхорст заслужава старт след редицата добри появи като резерва.

Саутгейт посреща обратно в състава Марк Гуехи, който бе наказан за последната среща. Езри Конса игра добре, но вероятно ще се върне на пейката. Люк Шоу изигра също 42 минути и може би насъбра времето да стартира като титуляр. Щатният изпълнител на статични положения Киеран Трипиър обаче обичайно стартира на позицията му, а вице-капитанът Кайл Уокър не изглежда сякаш би загубил мястото си.

Нидерландия избегна поражението в 10 от последните 11 мача с Англия във всички турнири. Англия също няма загуба в 5 поредни мача с Нидерландия когато е играла извън дома.

Ако оценяваме качеството на играта, обаче, "лалетата" демонстрират много по-добър футбол и тактика. Изглежда отговорът на англичаните би могъл да е ново добиране до дузпи и надежда за финал.

Прогноза: Нидерландия - Англия 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Англия (Гарет Саутгейт)
 
Пикфорд
   
Уокър
Гуехи
Трипиър
Шоу
Райс
Мейно
Белингам
Сака
Кейн
Фоден
Депай
Гакпо
Симонс
Бергвайн
Схоутен
Райндерс
Аке
Дъмфрис
Дайк
Врий
   
Фербрюген
 
Нидерландия (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Нидерландия - Англия 2:1

  Сподели
498