Де Дзерби обясни провала на Италия


Н. Гавазов

Де Дзерби обясни провала на Италия

Старши- треньорът на Марсилия Роберто Де Дзерби говори за провала на италианския отбор на Европейското първенство в Германия. Той обясни провала на националния отбор с липсата на талант в състава.

"Има повече от една причина за провал. Има по-малко звезди от преди - няма достатъчно структури, методи и инвестиции за тях. Междувременно има повече чужденци в лигата и тъй като те играят, това означава, че са по-добри от местните. Като цяло цялата система, включително и националният отбор, започна да плаща сметките.

Английският отбор, въпреки факта, че играчи от цял ​​свят са привлечени от Висшата лига, е пълен с талант във всички зони. Те имат трима десни защитници, които са пълноценни играчи в титулярния състав: Уокър, Александър-Арнолд и Трипиър“, заяви Де Зерби.

Припомняме, че отборът на Италия започна турнира в група B заедно с Испания, Хърватия и Албания. След три изиграни кръга Италия спечели четири точки и зае второто място в класирането на група B. Италианците са победители на Евро 2020, което се проведе през 2021 година. Така Скуадра адзура не успя да защити титлата.

  Сподели
286