Тедеско: Тази група се оказа по-трудна, отколкото мислехме


Н. Гавазов

Тедеско: Тази група се оказа по-трудна, отколкото мислехме

Старши -треньорът на белгийския национален отбор Доменико Тедеско коментира равенството в решителния мач от груповата фаза на Европейското първенство 2024 с Украйна.

"Знаехме, че не можем да се подхлъзнем днес. Смисълът на обръщението ми към отбора бе ясен: трябва да играем и да се опитаме да спечелим. Моите играчи пробваха различни варианти. Знаем как да вкарваме ранни голове, знаем как да вкарваме по-късни, а в този случай много неща идват по-лесно по-късно. Но дори и днес се гордея с моя отбор. Те се справиха с напрежението в края, когато един пропуснат гол означаваше отпадане от турнира.

Тази група се оказа по-трудна, отколкото мнозина биха си помислили. Може да сте фаворити на хартия, но всички тези игри трябва да се играят истински. И такива противници нямат абсолютно нищо за губене. Те атакуват с поглед към вратата си и следователно могат да загубят топката без драматични последствия. Имат и много страхотни футболисти. На такъв турнир няма малки съперници“, заяви Тедеско.

След три кръга от груповата фаза белгийците спечелиха четири точки и по допълнителни показатели заеха второто място в група Е. На 1/8-финалите на Евро 2024 националният отбор на Белгия ще играе срещу Франция. Отборът на Украйна зае последното място в квартет С.

  Сподели
80