Якин: Доволен съм от играта ни


Н. Гавазов

Якин: Доволен съм от играта ни

Старши- треньорът на националния отбор на Швейцария Мурат Якин коментира равенството в мача от груповата фаза на Европейското първенство 2024 с националния отбор на Германия (1:1).

"Първо трябва да поздравя моите играчи. Беше тактическа игра. Борихме се, бягахме много, трудно е срещу такъв противник. Но съм доволен от начина, по който играхме. Бе огромно предизвикателство. Нашите нападатели свършиха добра работа, като се представиха добре в атака и защита. Сега имаме една седмица да се подготвим за следващия мач. Радвам се, че сме непобедими. Това не беше достатъчно за първото място, но това е нещо положително. Това е отбор, който работи усилено и има точния отборен дух“, заяви Якин.

След три изиграни кръга отборът на Германия спечели седем точки и оглави група А. Швейцария зае второ място. Отборът на Мурат Якин събра пет точки. Националният отбор на Унгария е на трето място с три точки. Шотландия затвори класирането за Квартет А с една точка.

Евро 2024 се провежда в Германия от 14 юни до 14 юли. За 1/8-финалите продължават отборите, заели първо и второ място в груповата фаза, както и четиримата най-добри класирали се на трето място.

  Сподели
121