Пробиеж: Опитахме всичко, за да победим


Н. Гавазов

Пробиеж: Опитахме всичко, за да победим

Старши-треньорът на националния отбор на Полша Михал Пробиеж говори след загубата на тима си от Австрия с 1:3 на Евро 2024.

"Първите 15 минути не вървяха по плана ни. Не се справихме много добре с агресивната игра на Австрия и постоянно губехме топката. В крайна сметка не ни достигна и качеството. Всички печелим и губим заедно. Може би можем да играем по-агресивно срещу Франция и това е възможност за израстване.

Играем доста високо на терена и поемаме немалко рискове. Искаме да бъдем агресивни и трябва да убедим нашите футболисти, че е добре да направим точно това. Имаме някои играчи с контузии и изпитахме известни трудности при сглобяването на този отбор.

Допуснахме гол много скоро след като Роберт Левандовски влезе в игра и това промени всичко. Той е един от по-старите ни играчи, който дава съвети на по-младите. Австрия игра на контра, след като допуснахме втори гол. Опитахме всичко, за да победим. Нямахме дефанзивен халф на терена и трябваше задължително да рискуваме", заяви Пробиеж.

Припомняме, че след два кръга от груповата фаза на Евро 2024 отборът на Франция спечели четири точки и е на второ място в Квартет D. На първо място е нидерландският национален отбор, който също има четири точки.

В 3-ия кръг на груповата фаза на Евро 2024 отборът на Франция ще играе с Полша, а Нидерландия ще играе с Австрия.

  Сподели
148