Англия и Дания си стиснаха ръцете за равен (видео)


FUTBOL-TV

Англия и Дания си стиснаха ръцете за равен (видео)

Дания и Англия не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 във втория си мач от група "C“ на UEFA EURO 2024.  След този резултат, както и след равенството между Словения и Сърбия по-рано днес, всеки един от отборите в тази група запазва шансове да продължи напред. Англия все пак остава на първото място.

На стадиона присъстваха кралят на Дания Фредерик Десети и британския принц Уилям, които изгледаха заедно двубоя.

Англия успя да поведе още в 18-ата минута, когато Кайл Уокър се възползва от груба грешка на Виктор Кристиансен, за да напредне по дясното крило. Крайният бранител навлезе в наказателното поле на "червения динамит", след което сви топката към Букайо Сака. Крилото от своя страна продължи за Хари Кейн, който стреля към долния десен ъгъл на датската врата и реализира.

Дания успя да изравни в 34-ата минута със страхотен гол. Хари Кейн сбърка с подаването си в средата на терена, а което позволи на Виктор Кристиансен да отнеме и напредна в половината на Англия. След това той комбинира с Хюлманд, който изпрати същински снаряд към вратата на Пикфорд от точно 28 метра, а топката рикошира в десния страничен стълб и влезе във вратата за 1:1.

Англия започна по-активно втората част. В 50-ата минута топката достигна до Деклан Райс, който шутира от границата на датското наказателно поле, но Шмайхел се намеси и улови.

"Трите лъва" пропиляха златна възможност в 52-рата минута, когато Букайо Сака бе изведен с дълго подаване в наказателното поле на Дания. Каспер Шмайхел излезе неразчетено, но ударът на футболиста на Арсенал с глава не намери очертанията на вратата на символичните домакини.

Добрите изяви на англичаните продължиха. В 71-ата минута Джуд Белингам изведе Оли Уоткинс, който имаше възможността да отбележи. Все пак Шмайхел внимаваше и Уоткинс не успя да се разпише.

В 73-ата минута Пиер-Емил Хьойберг стреля точно от дистанция, но вратарят на англичаните се справи великолепно.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
148