Късен гол спаси точката за Сърбия срещу Словения (видео)


FUTBOL-TV

Късен гол спаси точката за Сърбия срещу Словения (видео)

Словения и Сърбия завършиха 1:1 в мач от втория кръг на Група "С" на Евро 2024. Бившият защитник на Лудогорец Жан Карничник изведе словенците напред в резултата в 69-ата минута, като той определено бе най-добрият футболист на терена. Резервата на Сърбия Лука Йович изравни в последните секунди с гол с глава след корнер. Така това бе второ равенство за Словения, а Сърбия запази шансове да излезе от групата при успех над Дания в последния мач. 

Селекционерът на Сърбия бе направил някои промени в състава си в сравнение с мача с Англия, като Филип Младенович замени контузения Филип Костич, а капитанът Душан Тадич бе предпочетен в халфовата линия пред Неманя Гудел. 

Първата опасност пред една от двете врати бе за словенците, като в четвъртата минута сърбите загубиха топката в половината си, Адам Черин отправи силен удар, но право във вратаря Предраг Райкович.

В осмата минута Ян Млакар от Словения се озова на удобна позиция отдясно и стреля остро, но Райкович изби топката с крак в корнер.

Териториалното превъзходство на Словения продължи, като в 20-ата минута Бенямин Шешко центрира остро отдясно, но Андраж Шпорар не успя да играе с топката в наказателното поле. 
В 27-ата минута Сърбия създаде първото си опасно положение, като Душан Влахович стреля с глава, но право в ръцете на вратаря Ян Облак.

Малко след полочив час игра при корнер за Сърбия се получи разбъркване и Ян Млакар успя да играе с топката пред Александър Митрович, която обаче мина съвсем близо до десния стълб на вратата на съотборника му Ян Облак.

В 37-ата минута Тими Елшник от словенците тръгна на индивидуален пробив, направи двойно подаване с късмет със защитник на сърбите, финтира друг и стреля в левия стълб на вратата, а Шешко прати топката над вратата при добавката.

В 42-рата минута Митрович се пребори с Жан Карничник в наказателното поле на Словения и се оказа сам срещу вратаря Облак, който излезе напред и блокира с крак удара му по земя.

Второто полувреме започна с пропуск за тима на Сърбия, като Тадич изведе Митрович, но Облак отново бързо излезе и изби удара на сръбския таран. Веднага след това Яка Бийол от словенците можеше да си вкара автогол при опит да изчисти топката, който щеше да бъде поредният на това първенство.

В 58-ата минута при бърза контраатака Шешко стреля под гредата от границата на наказателното поле, като вратарят Райкович успя да избие с една ръка в корнер.

В 65-ата минута отново Митрович стреля, но високо над напречната греда.

В 69-ата минута Словения откри резултата, като бившият футболист Жан Карничник бе в прегръдките на съотборниците си. Десният защитник започна атака още от собственото си поле, топката премина отляво през Елшник и бе центрирана на задна греда, където Карничник я засече във вратата на сърбите.

В 72-рата минута Александър Митрович имаше чудесна възможност да изравни, но стреля в напречната греда. В 79-ата минута отново Карничник стреля и топката мина много близо до десния стълб на Райкович. В 83-ата минута резервата на сърбите Лазар Самарджич се опита да изравни, като топката мина покрай вратата. 

В последната атака на мача Сърбия стигна до корнер, като след изпълнението му Лука Йович вкара с глава, като го изпусна Карничник. 

В последните мачове в групата Словения ще играе срещу Англия, а Сърбия ще се изправи в мач срещу Дания. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
164