Марко Роси: Нямахме късмет през целия мач.


Н. Гавазов

Марко Роси: Нямахме късмет през целия мач.

Старши -треньорът на националния отбор на Унгария Марко Роси коментира резултата от мача от 2-ия кръг на груповата фаза на Евро 2024 с Германия (0:2).

 "Работихме върху тактиката и манталитета. Моите момчета свършиха добра работа и се гордея с представянето им. Преди време казах, че може да се случи поражение от Германия. Имат играчи от световна класа. Нашата тактика можеше да проработи, но те имат по-добри играчи на всички позиции. В същото време нямахме късмет през целия мач.

Казах, че няма за какво да съжалявам. Направихме няколко грешки, но във футбола грешките се случват и човек може да сгреши. Отбори като Германия и други отбори от световна класа играят по-добре от нас, знаем това“, заяви Роси.

Националните отбори на Унгария и Германия се състезават в група А с Швейцария и Шотландия. В мача от 1-ия кръг на груповата фаза на Евро 2024 Германия победи Шотландия с разгромен резултат (5:1), а Унгария загуби от Швейцария (1:3). Към днешна дата тимът на Германия е на първо място в група А, а унгарците са на трето място във временното класиране.

  Сподели
73