Чехия затрудни Португалия, но не издържа


И. Ангелов

Чехия затрудни Португалия, но не издържа

Португалия и Чехия стартираха кампанията си в Евро 2024 г. на "Ред Бул Арена", където пред 40 000 души двата отбора се разделиха при 2:1 в една доминирана от символичния домакин среща, в която грешките им в предни позиции бяха наказани и те трябваше да обръщат мача. 

В първата част двата отбора не стигнаха до гол, но с близо 75% владение реално шанс да открие имаше само отборът на "мореплавателите". Бруно Фернандеш бе най-активен в създаването на положения и на няколко пъти той изведе Роналдо и Леао сами срещу вратаря, който реагира по изключителен начин.

Втората част предложи повече от същото, но след 14 опита за удар Португалия така и не стигаше до гол до 62-ата минута. Вместо това в единствената си атака чехите стигнаха до дъгата и там Провод без подготвка намери далечния ъгъл по красив начин за 1:0.

Роберто Мартинез реагира мигновено като замени Леао и Далот с Инасио и Жота, и някои от титулярите разместиха местата си по терена. В 69-ата минута това даде резултат когато центрирана топка бе върната успоредно с глава от Мендеш, и вратарят Станек изби в Хранач и собствената мрежа за 1:1.

В 87-ата минута Кристиано Роналдо бе намерен на втория етаж и с глава нацели страничната греда, а Жота довкара за 2:1, но ВАР отмени заради засада на капитана в ситуацията. Роберто Мартинез приложи още 3 смени и в 92-ата минута именно резервата Педро Нето намери път към Консейсао в полето за обрата в мача - 2:1.

  Сподели
370