Домакинът Германия гледа към следващата фаза


Н. Атанасов

Домакинът Германия гледа към следващата фаза

Германия – Унгария
Стадион: "МХП Арена“, Щутгарт
Дата: 19.06.2024 г.
Час: 19:00

Германия се наложи над Шотландия с 5:1 в откриващия мач от Европейското първенство през тази година. Бундестима си свърши работата още през първото полувреме, оттегляйки се с комфортен аванс от три гола. През втората част играчите на Юлиан Нагелсман забиха още четири попадения, като един беше отменен след намесата на VAR, а друг беше в собствената им врата.

Сега Германия гледа уверено към втора победа в групите, която ще гарантира на тима участие в следващата фаза. Последният двубой за Маншафта е срещу Швейцария, който е може би най-сериозният опонент в група "А“.

Въпреки, че има три титли от европейски първенства последната е от 1996 г. След това Германия на два пъти отпадаше в груповата фаза (2000 и 2004 г.), през 2008 г. загуби финала от Испания, на предходните три турнира достигна два пъти до полуфиналите (2012 и 2016 г.) и веднъж на осминафинал (2021 г.). Германия е и рекордьор по участия на еврофинали – общо 14, като всички са поредни.

Швейцария започна с победа с 3:1 над Унгария участието си на европейското първенство по футбол. Четвъртфиналистите от предишното европейско първенство подсигуриха успеха си преди почивката, когато точни бяха нападателят на Лудогорец Квадво Дуа и халфът на Болоня Мишел Ебишер, а в добавеното време на двубоя Бреел Емболо оформи крайния резултат. Унгарците показаха по-добро лице през второто полувреме, но това им стигна само за почетен гол на Барнабаш Варга.

На последното европейско първенство Унгария отпадна в груповата фаза, но сега играчите на Марко Роси трябва да поднесат една от изненадите до момента и да не допускат загуба от гранда Германия, макар че в исторически план маджарите се представят успешно срещу Бундестима в официални двубои.

Прогноза: Германия – Унгария 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Унгария (Марко Роси)
 
Гулаши
   
Бола
Орбан
Шалай
Фиола
Наги
Шафер
Керкез
Собослай
Салай
Варга
Хаверц
Вирц
Гюндоган
Мусиала
Крос
Грос
Мителщад
Та
Рюдигер
Кимих
   
Нойер
 
Германия (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: Германия - Унгария 3:0

  Сподели
160