Юлман: Енергията трябва да е налице през целия мач


Н. Гавазов

Юлман: Енергията трябва да е налице през целия мач

Старши треньорът на датския национален отбор Каспер Юлман коментира резултата от мача от 1-ия кръг на груповата фаза на Евро 2024 със Словения, който завърши при резултат 1:1.

"Мисля, че направихме добро първо полувреме, но след 70 минути загубихме малко енергия. Липсваше ни интензивност и станахме твърде пасивни. Имахме няколко добри положения, страхотна контраатака, от която не се възползвахме. Енергията трябва да е налице през целия мач.

Понякога, когато водиш с 1-0 и не вкараш втория гол, нещо се случва в теб. Ето защо е толкова важно да вкараш втория гол, а ти познаваш футбола: когато не вкараш втория гол, могат да се случат лоши неща“, цитира Юлман официалният сайт на УЕФА.

В 17-ата минута на срещата халфът на Дания Кристиан Ериксен изведе тима си напред. Все пак в 77-ата минута защитникът на словенския национален отбор Ерик Янжа изравни мача - 1:1.

Националните отбори на Словения и Дания на Евро 2024 играят в група C. Техни съперници в груповата фаза са националният отбор на Сърбия и финалистът от предишното Евро 2020 отборът на Англия.

  Сподели
85