Нагелсман: Искаме да спечелим първия мач


Н. Гавазов

Нагелсман: Искаме да спечелим първия мач

Старши- треньорът на германския национален отбор Юлиан Нагелсман говори за откриващия се мач на Европейското първенство с националния отбор на Шотландия.

"Шотландия е много добър отбор с четирима или петима важни играчи в състава си. Правят много центрирания. Техният отбор постигна голям напредък в начина, по който се играе футбол. Те със сигурност имат изключителен манталитет. Ние сме под по-голямо напрежение от шотландците. Искаме да спечелим първия мач. Освен това изисквам от отбора да вярва в себе си. Имаме добри играчи и показахме манталитета си в последните срещи. Германският национален отбор има всичко необходимо и ние искаме да го покажем на терена“, заяви Нагелсман.

Припомняме, че националният отбор на Германия ще играе с националния отбор на Шотландия в откриващия мач на Европейското първенство през 2024 г. този петък, 14 юни. Срещата на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен е от 22:00 часа българско време.

Европейското първенство ще се проведе от 14 юни до 14 юли. И двата отбора са в група А с националните отбори на Унгария и Швейцария. Националният отбор на Германия печели три пъти Евро (1972, 1980 и 1996 г.). Общо германците достигнаха до решаващия мач на турнира шест пъти.

  Сподели
68