Италия спечели Евро 2020 след дузпи (видео)


И. Ангелов

Италия спечели Евро 2020 след дузпи (видео)

Италия и Англия се изправиха на стадион "Уембли" за финалната среща от Евро 2020. Днес двата тима си размениха по един гол в редовното време и при 1:1 стигнаха до продължения, в които голове нямаше, стигна се до дузпи, и тук Италия спечели след 2 спасявания на Донарума срещу Санчо и Сака.

След само 1 минута и 57 секунди Англия поведе днес когато Трипиър от лявото крило центрира за Шоу, включил се в полето, и от полу-воле той стреля в близката греда и мрежата през Донарума за 1:0. Попадението стана най-бързото в историята на европейските финали, като подобри гола на Переда за Испания срещу СССР от 5 минути и 4 секунди.

До почивката Англия остана стабилна, като не позволи много положения за противника. Киеза бе близо до гол в една ситуация, а Стоунс блокира Имобиле за да остане резултатът 1:0.

След паузата Италия заигра повече с топката и англичаните се бранеха. В 62-ата минута Пикфорд спаси опасен удар на Киеза, но 5 минути след това при корнер на Инсине топката стигна втора греда и Верати стреля с глава, Пикфорд изби в гредата, но Бонучи бе там да довърши за 1:1.

Саутгейт реагира с изваждането на Трипиър и Райс за Сака и Хендерсън, но до края двата тима не създадоха чисто положение и се стигна до продължения. Тук най-доброто положение бе пред Италия в 103-ата минута когато Пикфорд спря Бернардески при центриране на Емерсон. Двата тима направиха редица промени и се стигна до дузпи:

1.Доменико Берарди прати Пикфорд в грешна посока - 2:1 за Италия;
2. Хари Кейн вкара в ъгъла на Донарума със силен удар - 2:2;
3. Андреа Белоти стреля в обсега на Пикфорд и вратарят спаси - 2:2;
4. Хари Магуайър с мощен удар в ъгъла на вратата не остави шанс на Донарума - 3:2 за Англия;
5. Леонардо Бонучи също стреля в обсега на Пикфорд, но точно над пръстите му за 3:3;
6. Маркъс Рашфорд с нисък удар нацели страничната греда и топката излезе - 3:3;
7. Федерико Бернардески стреля точно в средата и Пикфорд се хвърли далеч - 4:3;
8. Джейдън Санчо стреля в обсега на Донарума и той изби - 4:3 за Италия;
9. Жоржиньо стреля слабо и Пикфорд изби в гредата и улови - 4:3;
10. Букайо Сака стреля слабо и Донарума спаси отново за да донесе титлата на Италия - 4:3.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
501