Дания не издържа и Англия ще играе финал с Италия (видео)


И. Ангелов

Дания не издържа и Англия ще играе финал с Италия (видео)

Англия посрещна Дания във втората полуфинална среща от Евро 2020. След като вчера Италия намери място на финала през Испания, днес на "Уембли" Дания поведе, но допусна бързо изравняване за 1:1, след което за повече от час се окопа в защита за да достигне до продължения. Тук обаче се стигна до дузпа и 2:1 в полза на "Трите лъва", които продължават към последната среща, докато Испания и Дания ще спорят за трето място.

До почивката срещата бе сравнително отворена, като в 30-ата минута от пряк-свободен удар Дамсгард откри резултата с изключително изпълнение с много сила точно под гредата за 1:0. В тази част Стърлинг пропусна редица чисти положения да вкара, а в 39-ата минута Кейн изведе Сака до линията и той центрира перфектно през вратаря за Стърлинг, и на празна врата шпагат от Кяер вкара топката в мрежата, което най-вероятно щеше да стори и английският нападател - 1:1.

След почивката всички събития диктуваше Англия, като Шмайхел се прояви на много пъти на вратата на гостите. В 55-ата минута по феноменален начин той спря удар с глава на Магуайър далеч от него с една ръка. Пикфорд пък спря Долберг в една от добрите ситуации на "червения динамит". След 1:1 за 96 минути обаче се стигна до продължения.

Тук агресията от Англия продължи и Дания изобщо не опитваше да атакува. Стигна се до 102-ата минута, когато Стърлинг спечели дузпа и Хари Кейн изпълни, Шмайхел спаси, но Кейн добави за 2:1. Това вече принуди датчаните да се хвърлят в атака, което домакините използваха за контри, но резултатът повече не се промени.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
456