Италия надигра Белгия и стига полуфинал (видео)


И. Ангелов

Италия надигра Белгия и стига полуфинал (видео)

Белгия и Италия се срещнаха в един от най-високопрофилните двубои от началото на Евро 2020. Днес на "Алианц Арена" в четвърт-финалната фаза победителят бе Италия с 2:1 и така тимът ще срещне Испания преди финалът на състезанието тази година.

В първата част Италия показа агресия и рано стигна до гол. В 13-ата минута след центриране от статично положение Бонучи вкара, но голът бе отменен от ВАР поради засада. Последва положение пред Де Брюйне с удар от дистанция, който Донарума отрази.

В 31-ата минута резултатът откри Николо Барела, който между няколко човека в полето съхрани топката и стреля в далечната греда и мрежата за 1:0. В 44-ата минута Лоренцо Инсине направи резултата 2:0 с красив гол с фалцов удар от далеч, право в ъгъла.

Преди почивката обаче Доку спечели дузпа срещу Ди Лоренцо и Лукаку реализира от бялата точка за 2:1. 

След почивката Италия остана по-активна и атакуваше непрестанно, като "червените дяволи" опитваха безуспешно да използват контрата. В 61-ата минута това сработи за тях и в края на една атака Лукаку пропусна да вкара от непосредствена близост, спрян от Спинадзола на гол-линията.

До края италианците доминираха във владението и положенията, а лоша новина изглежда контузията на Спинадзола в 79-ата минута, когато той напусна на носилка след като падна при един спринт и бе заменен от Емерсон.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
288